Dňa 19.4.2019 a 22.4.2019 sú štátne sviatky a preto objednávky nebudú spracovávané. Všetky objednávky budú spracované dňa 23.4.2019. Ďakujeme za pochopenie.

Menu kategóriíKategórie

Kategórie

masiarske-potreby.sk » Blog» Mesačník Ocieľka - č. 4

Kategórie

Ocieľka - Mesačník pre mäsiarov

OCIEĽKA

Mesačník pre mäsiarov

4

Ocieľka - Mesačník pre mäsiarov

Kvalitné oblečenie = pohodlie a bezpečnosť pri práci

Pre zamestnancov, ktorí prichádzajú pri práci do kontaktu s potravinami sú nároky na kvalitu ich oblečenia vysoké. Hygienické požiadavky na pracovné prostredie vyžadujú kvalitný a bezpečný odev. Zamestnanci navyše často pracujú v chladnom prostredí, čo sťažuje ich prácu. Preto je vhodné a kvalitné oblečenie nevyhnutnou podmienkou ich dobrého pracovného výkonu.

Aké prívlastky musí mať správne oblečenie?

Obuv (topánky, čižmy) - nepremokavá, s bezpečnostnou špičkou, ľahká
Nohavice - pohodlné, bavlnené
Zástera - ľahká, odolná proti porezaniu, so zapínaním gumička-háčik
Košeľa, tričko, termoprádlo - odvádzajúce pot, pohodlné
Vesta, bunda - termoizolačná, pohodlná

Oblečenie pre mäsiarov Oblečenie pre mäsiarov

Oblečenie pre mäsiarov

Čižmy DUNLOP

Dunlop zavádza novú generáciu čižiem Purofort MULTIGRIP, sú to topánky výslovne navrhnuté pre potravinársky priemysel.

PUROFORT MultiGrip je najlepším riešením pre suché pohodlie nohy, pretože je ľahký a odolný v porovnaní s inými materiálmi.

Členitý vzor podošvy zabraňuje zaneseniu špiny a je vhodný na širokú škálu povrchov.
- Vysoko protišmykový profil podošvy
- Ocelová špička na ochranu proti nárazu / penetrácii
- Odolný voči chemikáliám, krvi, olejom a tukom

Vynikajúca izolácia:
-20 ° C pre Purofort MultiGrip
-50 ° C pre Thermo Purofort

- Flexibilné a pružné aj pri veľmi nízkych teplotách
- Tlmenie nárazov
- Veľmi ľahké

Čižmy pre mäsiarov 

Čižmy pre mäsiarov

hint TIP: PUROFORT topánky sú o 35% (asi 500 g) ľahšie ako tradičné gumové čižmy. Chôdza v nich tak šetrí 250 gramov hmotnosti na 1 topánku. Pri prejdení 10 000 krokov denne to predstavuje až 2500 kg úľavy.

Veľká letná hra 2018

Veľká letná hra

E-shop masiarske-potreby.sk v spolupráci s Hotel Horizont a AquaCity Poprad prináša všetkým zákazníkom Veľkú letnú hru o zaujímavé ceny. Hlavnou cenou je pobyt v Hoteli Horizont v Starej Lesnej pre 2 osoby a ďalšími cenami sú vstupenky pre 2 osoby do AquaCity Poprad.

Do hry je zapojená každá uhradená objednávka na e-shope masiarske-potreby.sk od 1.7.2018 do 31.8.2018. Žrebovanie víťazov sa uskutoční dňa 3.9.2018 a víťazi budú informovaní e-mailom alebo telefonicky. Žrebovanie sa uskutoční formou náhodného výberu zo všetkých objednávok zaradených do Veľkej letnej hry.

Detailnejšie informácie o letnej hre si prečítate tu: VEĽKÁ LETNÁ HRA 2018

Brúsenie nožov - seriál

3. časť - ocieľka

  1. Položte ocieľku ostrím na vodorovnú plochu. Hranu noža priložte k ocieľke v uhle približne pätnásť stupňov. Výnimkou sú japonské nože a nože Zwilling Santoku, u tých by uhol nemal prekročiť desať stupňov. Pod jemným tlakom ťahajte ostrie noža dole po ocieľke. Rýchlosť ťahania nehrá rolu, pohyb by mal byť plynulý a ľahko "zahnutý" (viď obrázok nižšie). Sústreďte sa hlavne na zachovanie pätnásťstupňového, respektíve desaťstupňového uhla ostria noža k povrchu ocieľky.
  2. Predchádzajúci krok opakujte na druhej strane noža, aby ste dosiahli rovnomerný efekt po oboch stranách ostria.
  3. Kroky dva a tri opakujte päťkrát až desaťkrát, potom vyskúšajte ostrosť noža napr. na mäkkej paradajke. Ak ním nôž hladko prejde, je nabrúsený!

Ocieľka

Ocieľka Ocieľka

Ocieľky

Poradňa

question Blíži sa grilovacia sezóna, viete mi poradiť nejakú kvalitnú zmes korenia do marinády na grilovanie mäsa?

Grilovacích zmesí do marinád na grilovanie mäsa je mnoho. V našom e-shope sme vyskúšali jemné grilovacie korenie, ktoré obsahuje kompletnú zmes papriky a byliniek. Mäsko (krkovička) bolo voňavé a veľmi chutné. Ešte niekoľko tipov pre správnu prípravu marinády.

hintTIP: Marináda musí obsahovať 3 základné zložky. Olej (najlepšie olivový), kyslú zložku (ideálne citrónová šťava) a koreninová zmes.

hintTIP: Do marinády nepoužívame soľ, mäso by potom pri grilovaní vyschlo. Soľ totiž odoberá mäsu šťavu.

hintTIP: Mäso necháme v marináde aspoň 2-3 hodiny pred grilovaním.

hintTIP: Pred samotným grilovaním mäso osušíme papierovou utierkou. Nekvapká potom z neho olej do ohňa.

hintTIP: Mäso pri grilovaní neprepichujeme vidličkou, vytečie z neho šťava. Na obracanie radšej použijeme kliešte.

Korenie Korenie

Korenie

V prípade, ak máte nejakú otázku, tip alebo recept, neváhajte sa podeliť s čitateľmi mesačníka Ocieľka a my Vás za to odmeníme. Vaše otázky, tipy a recepty nám napíšte na email obchod@masiarske-potreby.sk

Prihlásenie k odberu mesačníka Ocieľka

Pokiaľ chcete byť medzi prvými ktorí dostanú ďalšie číslo mesačníka Ocieľka, tak sa prihláste k odberu zadaním Vašej emailovej adresy.

 
Ocieľka - Mesačník pre mäsiarov

Kategórie

infolinka Infolinka 0917 230 451 Po - Pi / 8:00 - 16:00
Ocieľka - mesačník pre mäsiarov Mäsiarske potreby katalóg

Z nášho blogu

Veľká letná hra

Každá letná objednávka tovaru postupuje do losovania o týchto 7 cien.

čítať viac »

Doručujeme už aj v sobotu

Od mája už pre našich zákazníkov ponúkame možnosť doručenia objednaného tovaru aj v sobotu

čítať viac »

Mäsiarske potreby na Majálese

Dňa 15.5.2016 organizovala VI.ZŠ v Bardejove na sídlisku Družba Majáles pre žiakov a priateľov školy kde sme sa zúčastnili aj my.

čítať viac »